Getuigenissen

Een hele lange tijd was ik niet meer gelukkig in wat ik deed. Iedere dag stelde ik mij de vraag: ‘Wat gaat het vandaag weer zijn?’
Ik wachtte helaas te lang met het zoeken naar hulp en kwam zo in een burn-out terecht.
Tijdens mijn herstel, gaf de psycholoog aan dat loopbaanbegeleiding mij kon vooruit helpen. Ik zocht antwoorden op mijn vragen. Dit wou ik niet meer, maar wat dan wel?
Ik volgde Selma al via Facebook en besliste haar op te bellen.
In dat eerste verhelderend telefoongesprek voelde ik me onmiddellijk gehoord en kreeg ik hoop.
Wat een verademing!
Onze eerste sessie ging omwille van corona online door. Ik vond het online idee in eerste instantie niet zo leuk, omdat ik liever face to face in gesprek ga met mensen, maar het viel allemaal heel goed mee.
In kader van mijn loopbaanvragen deden we de KernTalentenanalyse. Ik stond hier twijfelachtig tegenover. Door terug te gaan naar mijn kindertijd om te praten over dingen die ik toen (graag) deed, kon zij toch niet weten wat ik nu leuk vond?
Maar amai! Ik werd overdonderd. Alles wat Selma terugkoppelde over wie ik ben, waar ik energie in verlies, waar ik energie van krijg en wat mij motiveert om met plezier te werken, klopte helemaal.
De nagel op de kop! Het was ongelooflijk juist.
Door die KernTalentenanalyse voelde en ontmoette ik de An van 10 jaar geleden terug.
Kortom, ik vond mezelf terug. Ik werd bevestigd in mijn diepste kern, ondanks dat ik ergens ver weg wel wist hoe en wat, maar nu kreeg ik er de juiste benaming voor.
Ik twijfelde al jaren aan wat ik wilde doen in mijn werk. Door de analyse werd bevestigd dat dat helemaal in lijn ligt met wie ik ben en wat ik nodig heb om ergens energie uit te halen.
Intussen vond ik een nieuwe job waar ik mijn sterke KernTalenten in kwijt kan. Voor de toekomst heb ik ook nog plannen om mijn dromen vorm te geven. Ooit komt het er van!
Ik kijk opnieuw positief naar de toekomst. Ik ontwikkelde leuke perspectieven. Dat doet heel veel deugd.
Bij Selma voelde ik de klik meteen. Ik kon volledig mezelf zijn en ik had er alle vertrouwen in dat ik bij haar in goede handen was. Ik voelde me op mijn gemak, voelde mij gehoord. Ik werd vooruit geholpen, kreeg weer mooie vooruitzichten. De inzichten die ik opdeed bij haar in de loopbaanbegeleiding, helpen mij om mijn weg verder te zoeken.
Mijn tip aan iedereen: Wacht niet. Zeker niet tot je in een burn-out of bore-out terechtkomt. Je bent nooit te oud om te switchen van carrière binnen jouw bedrijf of bij een andere werkgever.
Ik had heel veel ondersteuning van mijn partner, maar durfde externe ondersteuning in te schakelen en dat heeft mij vooruit gebracht.

An Raemen

Ik klopte bij Selma aan voor loopbaanbegeleiding om te weten wat mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt waren en om te achterhalen mijn kwaliteiten te ontdekken en hoe en waar ik deze goed kon benutten.

Dat werd allemaal op korte tijd helder.
We zochten naar mijn energiegevers en waar ik op diende te letten als ik verdere stappen wou zetten in mijn carrière. Ze leerde me een goede balans te vinden.

Het is voor mij sindsdien helder geworden wat ik wil gaan doen en daar wil ik voor de volle 100 % voor gaan. Ik schreef me in voor twee opleidingen om mijn kennis te vergroten en mij te bekwamen.

In de toekomst wil ik een zelfstandige activiteit in bijberoep opstarten en eventueel evolueren naar hoofdberoep nadat ik de opleiding heb afgewerkt en ervaring heb opgedaan.

In de loopbaanbegeleiding werden mijn vragen beantwoord. Ik vind dat mensen het verdienen om te weten wat binnen hun mogelijkheden ligt en wat ze hiermee kunnen. Ik raad het iedereen aan.

Selma heeft mij echt fantastisch geholpen, zelfs in deze moeilijke tijd (Corona). We konden elkaar niet in levende lijve zien, maar gelukkig was er nog het internet zodat we mijn zoektocht toch volledig hebben kunnen afmaken. Nogmaals bedankt voor alles, Selma!

Bjorn Gabriels

Een tijdje geleden was ik bij iemand voor voetreflexologie en zij maakte me erop attent dat mijn batterij leeg was. Ik zat op dat moment in een moeilijke fase, want door de coronacrisis kon ik minder creatief bezig zijn. Omdat ik graag wat dieper wilde graven waar precies de oorzaak van mijn gevoel lag, verwees ze me door naar Selma.


Tijdens de coaching legde ik een hobbelig parcours af dat me uiteindelijk leidde tot de essentie van mijn gevoel. Ik besefte plots wat ik écht miste in mijn leven.


Door een uitgebreide KernTalentenanalyse kwam ik erachter dat ik gemaakt ben om creatief bezig te zijn, maar door de coronacrisis is dit niet evident. Als muzikant ligt de volledige culturele sector immers stil.
In de analyse kwam ik er ook achter waarin ik energieverlies ervaar en dat was best confronterend.


Door de coaching besefte ik dat ik nog steeds erg graag met muziek bezig ben, maar dat ik vooral het zelf creëren enorm mis. Ik ben iemand die graag werkt met korte deadlines en houdt van uitdagingen.
Hierdoor kwam ik erachter dat ik eigenlijk enorm graag muziek op maat maak voor elke gelegenheid. Dit is altijd onvoorspelbaar, telkens een nieuwe uitdaging en ik ben aan het creëren.


Inmiddels maakte ik een nieuwe website en maakte ik mezelf op sociale media kenbaar met mijn nieuw project.
Ik heb er zoveel zin in en hoop ook echt dat ik mijn zelfstandige activiteit naast mijn job als pianoleerkracht verder kan uitbreiden.


Ik zou de coaching zeker aanraden aan anderen, omdat ik denk dat het voor iedereen interessant kan zijn om aan de slag te gaan met zijn/haar KernTalenten.
Ik geloof dat veel mensen zonder dat ze het beseffen niet helemaal goed op hun werkplaats zitten of hun capaciteiten te weinig uitspelen. Dat geeft soms een onverklaarbaar onbehaaglijk gevoel.


Voor mij is deze coaching de aanzet geweest om deze stap te zetten. Ik had echt dat extra duwtje in mijn rug nodig.


Tot slot ben ik enorm dankbaar dat ik zo’n geweldig persoon als Selma heb leren kennen. Echt iemand met veel levenservaring en een fantastisch inzicht in wie je als persoon bent.
Zowel in mijn persoonlijk als in mijn professioneel verhaal heeft ze me enorm goed bijgestaan.


Dank je wel, lieve Selma!

Dorenda Notermans

Na lang twijfelen, zette ik de stap naar loopbaancoaching. Ik voelde mij al een tijdje niet zo goed op de werkvloer en begon ook aan mezelf te twijfelen. Deed ik wel de job die bij mij paste? Waarom was ik zo uit balans?

Na het eerste gesprek met Selma, ging ik met heldere inzichten naar buiten.
Ongelooflijk hoe zij meteen wist te vertellen waar mijn sterktes en mijn valkuilen lagen. Ik zweette die sessie enorm! We doken al snel de diepte in. Op een no-nonsense, aangename en liefdevolle manier, maar toch to the point, gaf Selma mij inzichten over de situatie waarin ik beland was.


In tussentijd ontving ik mijn ontslag op het werk. Jammer, want door de inzichten die ik in het traject opdeed, had ik bepaalde dingen kunnen doen om dit te vermijden. Het in kaart brengen van mijn sterktes en mijn talenten, in combinatie van de aandachtspunten, deden mij beseffen dat ik wel in de juiste job werkte en ik mijn talenten daarin kwijt kon. Nu moest ik enkel op zoek naar de juiste werkomgeving.


Ik bepaalde intussen nieuwe doelen om te bereiken in de toekomst. De keuzes die ik vroeger niet maakte en twijfelde of ik het wel ooit zou doen, bleken ook goed te passen bij wie ik ben en wat ik wil. Vandaar ook dat ik de nodige stappen aan het zetten ben om een nieuwe koers te varen.


De stappen die ik vroeger niet durfde zetten om bijvoorbeeld een opleiding aan te vatten, durf ik nu wel. Het ontslag en de ruimte die daardoor vrijkwam, zorgden dat ik de knoop sneller kon doorhakken. Nu ik weet dat ik op de goede weg zit, meer zelfvertrouwen heb gekregen en mijn grenzen ook meer durf te stellen, kijk ik mijn toekomst rooskleurig tegemoet.


Mijn loopbaantraject is intens en emotioneel geweest, maar ik heb er alle vertrouwen in dat alles terug goed komt.


Als je twijfelt over jouw job, vragen hebt rond wat ook in verband met jouw loopbaan, wacht dan zeker niet te lang om de stap te zetten naar loopbaancoaching bij Selma. Zij helpt je nieuwe perspectieven te ontwikkelen en de dingen objectief in kaart te brengen. Je voorkomt op deze manier ergere dingen, vindt ook nieuwe energie om vooruit te kunnen gaan.

Kathleen Nies

Op het werk ging het al een tijdje niet goed, maar het duurde even vooraleer ik dit zelf doorhad. Ik werkte op automatische piloot en dacht dat ik alles onder controle had. Helaas… Het werd tijd om even tot rust te komen. Toen ik terugkwam op het werk, bleek al snel dat er nog niet veel veranderd was of alleszins voor mij niet snel genoeg. Enkele collega’s waren goed op de hoogte van de hele situatie en stelden loopbaanbegeleiding voor. Eén van hen had in het verleden zelf contact gehad met Selma en sprak vol lof over haar begeleiding. Ze dacht dat tussen Selma en mij de klik goed zou zitten en ze had gelijk…
In mijn eigen omgeving praatte ik vaak over wat ik voelde, wat ik wou, maar het bleef oppervlakkig, er kwam maar geen verandering. Ik vond het erg fijn om eens in gesprek te gaan met iemand die mij als persoon niet kende en niet op de hoogte was van het reilen en zeilen op het werk. Er werd zonder oordeel geluisterd en Selma stelde de juiste vragen. Ze gaf me ‘huiswerk’ mee waardoor ik veel dieper moest graven en meer inzichten kreeg.
Ik dacht altijd dat ik mezelf goed kende, maar doordat ik niet goed zat in mijn vel, kon ik mijn kwaliteiten niet meer zien. Wat een verrijking om de KernTalentenanalyse te doen! Deze analyse zorgde ervoor dat ik nu veel bewuster keuzes maak, zowel op het werk als privé, om blijvend in te zetten op mijn sterke KernTalenten. Ik koos er ook voor om mezelf wat vaker voorop te plaatsen en het resultaat is dat ik zowel op het werk als thuis veel meer rust ervaar.
Alle handvaten die ik kreeg tijdens de sessies en ook het verslag van de KernTalentenanalyse zorgden ervoor dat ik klaar was om een belangrijke knoop op het werk door te hakken. Met een erg drukke agenda had ik weinig tijd om in te zetten op dingen die ik graag doe en goed kan. Nu mijn agenda er wat rustiger uitziet, krijg ik ook de kans om op die zaken in te zetten. Ik krijg veel meer energie uit die zaken omdat ze aansluiten bij mijn sterke KernTalenten. Alles is nu beter in balans.
Loopbaanbegeleiding is een echte aanrader. Selma is iemand die erg begaan is met anderen. Ze luistert aandachtig, stelt de juiste vragen en zorgt ervoor dat je zelf alle inzichten verzamelt om verder mee aan de slag te gaan. Je krijgt een lieve, warme supporter aan de zijlijn van je (werk)leven! 

Obe Custers

Enkele jaren geleden kreeg ik het visitekaartje van EssenSY. Ik las het en stak het weg met het idee: ‘Oh, wauw, maar dat is niets voor mij. ‘Er viel me een bericht op Facebook op en toen heb ik toch contact opgenomen met Selma.

Ik had al enkele jaren het gevoel dat ik iets miste op het werk, maar ik wist niet wat. Nu was ik op het punt gekomen dat ik voelde dat het (hoog)tijd was voor iets anders en dat alle excuses om verder aan te modderen, uitgeput waren.

Samen met Selma ging ik op zoek naar antwoorden op mijn loopbaanvragen. Op enkele maanden tijd heb ik zoveel inzichten verworven. Ze hebben mij zowel op professioneel gebied als privé doen groeien.

Het proces is niet zonder slag of stoot verlopen. Mijn versnelling staat altijd in ‘fast forward’. Een vonk wordt bij mij altijd een vlam. Ik was zo bezig met het zoeken naar antwoorden op de vragen die ik had, dat ik het overzicht helemaal kwijt was. Selma zei: ‘Je bent zo hard met de sneeuwbol aan het schudden dat je zicht troebel is. Stop daarmee, vertraag, want dan pas zal je overzicht krijgen.’

En dat deed ik. Ik besefte dat dat echt noodzakelijk was. Ik heb meer tijd gemaakt voor zelfzorg. Ik heb in gedachten een prioriteitenlijst gemaakt en me daar ook echt aan gehouden.

Ik probeer nu gezonde grenzen te stellen, want het niet begrenzen, geen ‘nee’ kunnen zeggen en niet kunnen loslaten zijn mijn grootste valkuilen.
Selma reikte me een andere bril aan om door te kijken. Het deed me mezelf en anderen beter begrijpen. Ik weet nu dat het belangrijk is om trouw te blijven aan mezelf, aan datgene waar ik voor sta. Ik ben het waard. Ik mag ZIJN. Gewoon, wie ik ben.
Ik ben blij dat ik contact met Selma heb opgenomen toen de vlam nog brandde. Daardoor had ik nog voldoende energie om het in handen te nemen en er wat aan te doen. Ik kan het iedereen aanraden. Wacht niet tot je uitgeblust bent! De weg naar herstel is veel korter en minder pijnlijk als je tijdig stappen onderneemt.
En wat mijn carrière betreft: de zaadjes zijn in de maak, de opportuniteit om te zaaien ligt in ’t verschiet en de oogst?? Die moet voor mij niet rijkelijk zijn, maar wel van goede kwaliteit.
Ik heb dankzij de loopbaanbegeleiding bereikt wat ik voor ogen had. Meer dan dat zelfs. Ik ben wat meer van mezelf gaan houden. Dus 1000 maal dank, Selma! Zonder jou had ik niet durven springen. Nu spring ik, met volle goesting, een nieuw avontuur tegemoet. Voortaan houd ik voor ogen dat ook ik mag schitteren.’

Tineke Jannis

Getuigenissen